Moguć i grad do srijede
130

Nekoliko narednih dana padat će kiša, a zatim ide "pravo" ljeto s temperaturama iznad 30 stepeni

N. Ž.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a moguće je da će padati i grad u pojedinim dijelovima BiH.

Tokom poslijepodneva padavina prestaju, a razvedravanje se očekuje prema kraju dana. Jutarnja temperatura će biti oko 14, a dnevna oko 23 °C.

U utorak, u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu i sjeveru do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U srijedu, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Sredinom dana ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 °C.

U četvrtak, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 °C.