Lider SDP-a
396

Nermin Nikšić izašao na izbore u Konjicu i najavio krivične prijave

A. L.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić glasao je danas na svom biračkom mjestu u Konjicu.

Tom prilikom se obratio novinarima i iskazao nezadovoljstvo određenim radnjama uoči izbora.

"Mislim da se i ovi današnji izbori odvijaju u atmosferi kao i oni prije 14 dana. Iskreno, mislim da je ovo napravljeno preuranjeno za područje Konjica. Dobar dio opštine je još uvijek pod saobraćajnom blokadom. Baš da je moguće da se izbori održavaju putem mobilnih timova, smatram to nerealnim i sigurno će uticati na izborni rezultat. S tim u vezi bih izrazio zahvalnost svima koji nađu volju da izađu i glasaju. S druge strane, pred tim ljudima koji budu izabrani je ogroman posao", kazao je.

Dodaje da je jutros dobio informaciju da je jučer Gradska izborna komisija (GIK) dostavila materijal za izbore na četiri biračka mjesta, a da članovi biračkog odbora "recimo iz SDP-a, a vjerovatno i drugih partija, nisu pozvani da prisustvuju tome."

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Jutros su trebali da iskažu svoje primjedbe na zapisniku, a onda su se pojavile neke kabadahije koje su to spriječile. Smatram da, pogotovo u ovoj atmosferi, to ne bi smjelo da se dešava. Već smo poduzeli korake prema Gradskoj izbornoj komisiji i prema Centralnoj izbornoj komisiji, da vidimo je li CiK dio te hobotnice. Na kraju ćemo podnijeti krivične prijave protiv svih onih koji budu u tome učestvovali", kazao je.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Otkrio je da sutra neće biti sastanka na državnom nivo zbog Dodikovog boravka u Rusiji i otkrio da bi do sastanka moglo doći početkom "one tamo sedmice".