Dobio mjere zabrane
74

Nerminu Demiroviću, optuženom u slučaju "Ibro Berilo i drugi", ukinut pritvor

M. G.
Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane bivšem direktoru Sarajevo-šuma Nerminu Demiroviću osumnjičenom za zloupotrebu položaja ili ovlasti u slučaju Ibro Berilo i drugi, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica Kantonalnog Tužilaštva KS Azra Bavčić, postupajući tužilac je uputio prijedlog Kantonalnom sudu u Sarajevu da se Demiroviću ukine pritvor i odrede mjere zabrane, što je sud prihvatio.

Jedna od mjera je mjera zabrane napuštanja boravišta.

"Na način da se osumnjičenom zabranjuje napuštanje opštine Ilijaš kao opštine na kojem mu se nalazi adresa prebivališta".

Također, predložena je mjera zabrane preduzimanja poslovnih aktivnosti.

"Na način da se osumnjičenom zabranjuje preduzimanje bilo koje poslovne aktivnosti u Kantonalnom javnom preduzeću za gospodarenje državnim šumama 'Sarajevo-šume'".

Predložena je i mjera zabrane posjećivanja određenih mjesta.

"Na način da se osumnjičenom zabranjuje posjećivanje poslovnih prostorija Kantonalnom javnom preduzeću za gospodarenje državnim šumama 'Sarajevo-šume'"

Jedna od mjera je i mjera zabrane sastajanja sa određenim licima.

"Na način da se osumnjičenom zabranjuje kontaktiranje (uključujući i telefonski kontakt ili kontaktiranje preko posrednika) ili povezivanje na bilo koji način sa saosumnjičenim Berilo Ibrom, Milišić Nađom i Mulaosmanović Adisom, i bilo kojim zaposlenikom Kantonalnog javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama 'Sarajevo-šume'".

Podsjećamo, Demirovića je uhapsila Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u sklopu akcije “Incitat” u predmetu koji se odnosi na sistemsku korupciju u sektoru gradnje i pranja novca.

Osim njega, uhapšeni su i Ibro Berilo, Nađa Milišić, Adis Mulaosmanović i Edina Džigal.