Kanton Sarajevo
83

NES pružio podršku Semiru Efendiću za načelnika Novog Grada

A. Ku.
Semir Efendić i Nermin Ogrešević (Foto: D. S./Klix.ba)
Semir Efendić i Nermin Ogrešević (Foto: D. S./Klix.ba)
Općinska organizacija Narodnog evropskog saveza (NES) Novi Grad zvanično je podržala kandidaturu Semira Efendića za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo na predstojećim lokalnim izborima.

Ova odluka, kako navode, dolazi kao rezultat prepoznatog kontinuiranog uspjeha u vođenju općine, gdje su brojni projekti i poboljšanja, realizovani pod vodstvom Efendića donijeli vidljive rezultate za građane ove lokalne zajednice.

NES Novi Grad vjeruje da će dalji rad pod njegovim rukovodstvom osigurati stabilan razvoj i dalje unapređenje kvaliteta života u općini Novi Grad.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić izrazio je zahvalnost Općinskoj organizaciji NES-a Novi Grad Sarajevo na pruženoj podršci uoči predstojećih lokalnih izbora.

Efendić je istakao važnost dosadašnje saradnje s NES-om, naglasivši da je uspostavljena zajednička vizija razvoja općine, kao i jasna opredijeljenost ka očuvanju suvereniteta i dostojanstva Bosne i Hercegovine.

"Prije svega, želim se zahvaliti kolegama iz NES-a Općinske organizacije Novi Grad Sarajevo na pruženoj podršci. Naše iskustvo sa NES-om u proteklom periodu bilo je pozitivno i zajedno smo prošli kroz neke važne i teške procese za Bosnu i Hercegovinu. Smatram da smo u tim trenucima pokazali odlučnost i dostojanstvo kako ne bismo sudjelovali u ponižavanju ove države i njenih građana, što je, nažalost, bio rezultat politike Trojke u proteklih godinu i po dana. Što se tiče Općine Novi Grad mi smo u proteklom periodu pokazali na koji način radimo i to je nešto

što se vidi i što se zna u Novom Gradu već dugo vremena i to naši građani znaju. Kolege iz NES-a, s obzirom na to da nisu imali svog kandidata za načelnika odlučili su dati svoju podršku nama i ja im se na tome zahvaljujem. I zaista vidim i osjetim da je ta podrška iskrena", izjavio je Efendić.

Predsjednik Općinske organizacije NES-a Novi Grad Haris Rustemović istakao je da je odluka da podrže načelnika Semira Efendića na predstojećim izborima bila jednoglasna, prije svega zbog njegovog zalaganja za razvoj lokalne zajednice, kao i očuvanja suvereniteta BiH.

Dodao je da građani na predstojećim izborima trebaju birati ljude koji imaju dokazane uspjehe iza sebe.

"Na sastanku Općinske organizacije NES-a Novi Grad Sarajevo jednoglasno je odlučeno da puna podrška bude usmjerena prema aktuelnom načelniku Semiru Efendiću, koji je do sada pokazao zavidne rezultate u razvoju lokalne zajednice, te je prepoznat po svom karakteru i zalaganju za očuvanje suvereniteta Bosne i Hercegovine. NES BiH Novi Grad poručuje građanima da trebaju birati karakterne i dosljedne ljude koji svoj rad dokazuju djelima. Našu listu čine vaše svakodnevne komšije, koje svoj doprinos za razvoj lokalne zajednice daju i bez politike, a mnogi su dali i svoj doprinos za državu Bosnu i Hercegovinu", istakao je Rustemović.