Ministar sigurnosti
270

Nešić izrazio podršku Srbiji: Najveća sigurnosna prijetnja regiji je "religijski ekstremizam"

A. L.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić podržao je Srbiju nakon terorističkog napada na pripadnika Žandarmerije koji je osiguravao Ambasadu Izraela u Beogradu, istakavši da gnusni čin nasilja predstavlja napad na mir i sigurnost svih u regionu.

Nešić je rekao da on i Ministarstvo sigurnosti osuđuju svaki oblik terorizma, istakavši da su sigurnost i stabilnost regiona od ključne važnosti i da će s tim ciljem biti nastavljena bliska saradnja sa srbijanskim vlastima kako bi se zajedno suprotstavili ovakvim prijetnjama.

Prema njegovim riječima, ovaj incident još jednom potvrđuje da je najveći sigurnosni rizik u regiji "religijski ekstremizam", koji, u kombinaciji sa ilegalnim migracijama, predstavlja stalni izazov za koji se nikad ne zna kada može eskalirati.

On je naveo da se mora biti stalno na oprezu i preduzimati zajedničke mjere kako bi se zaštitili građani i očuvao mir.

"U ovim teškim trenucima, naše misli su sa povrijeđenim pripadnikom Žandarmerije, njegovom porodicom, kao i sa cijelom Srbijom. Ostanimo ujedinjeni u borbi protiv terorizma i očuvanju stabilnosti u našim zemljama", istakao je Nešić i dodao da je Ministarstvo uz svoje prijatelje u Srbiji.