Drže se procedura
9

NiP Centar uskoro donosi odluku o podršci načelničkom kandidatu, u opticaju su svi osim Mandića

A. Ku.
Foto: NiP Centar
Foto: NiP Centar
Općinska organizacija Narod i pravda (NiP) Centar kaže da će u narednom periodu donijeti zvaničnu odluku o iskazivanju podrške jednom od kandidata koji su u utrci za načelničku poziciju u Općini Centar.

Ističu da su u proteklom periodu obavili razgovore sa svim kandidatima za načelnika Općine Centar, izuzev sa aktuelnim načelnikom Srđanom Mandićem.

"Razgovori su obavljeni kako bi kandidati za načelnike imali priliku da predstave svoje planove i programe i odgovore na pitanja članova i kandidata Naroda i Pravde, a s ciljem dobijanja detaljnijeg uvida i donošenja odluke o podršci statutarnih organa nekome od kandidata. Ovim putem Narod i Pravda Centar prije svega iskazuje žaljenje što je dovedena u situaciju da kao stranka sa najvećim brojem vijećnika i najaktivnijim i najproduktivnijim klubom u Općinskom vijeću u proteklom mandatu nje bila u prilici ponuditi svog kandidata za načelnika, zbog poštivanja koalicijskog dogovora između stranaka Trojke u KS", navode iz NiP-a Centar.

U narednim danima će organi stranke NiP Centar odlučiti kome će dati podršku.

"NiP Centar u skladu sa Statutom stranke, ali primarno zbog obaveze prema građanima polaže pravo da u interesu lokalne zajednice izabere kandidata za kojeg smatra da će uraditi najbolji posao u naredne četiri godine", ističu.

Dodaju da će nastaviti postupati u skladu sa Statutom stranke i uz puno uvažavanje predsjednika i organa stranke.

"Obavezali smo se da ćemo popravljati stanje i suprostavljati se i riječima i djelima s onim s čim se ne slažemo i za šta imamo neoborive argumente da nije ispravno. U protivnom, čemu bi onda bila svrha krilatice 'vraćamo povjerenje narodu i obećavamo da ćemo biti pravedni'. NiP Centar nastoji držati se tog principa i po njemu postupati", poručuju.