Lokalni izbori
61

NiP u Centru će vjerovatno podržati Tarika Jažića za načelnika Općine Centar Sarajevo

S. H.
Jasmin Ademović, predsjednik Naroda i pravde Centar Sarajevo
Jasmin Ademović, predsjednik Naroda i pravde Centar Sarajevo
Mnogo političke buke diglo se posljednja dva dana nakon što je kandidat za načelnika Općine Centar Dennis Gratz posjetio općinsku organizaciju Naroda i pravde i s njima razgovarao o podršci za načelničku poziciju.

Indikativno je to što je NiP u Centru jedina organizacija te stranke koja na neki način odudara od centrale i ne podržava kandidata kojeg podržava stranka. I to nije nova priča. Podsjetimo da je NiP prošle godine bio nadomak pokretanja procedure opoziva aktuelnog načelnika Srđana Mandića.

Zato je uoči predstojećih lokalnih izbora NiP Centar organizirao sastanke i razgovore sa svim kandidatima za načelnika spomenute općine izuzev Mandića, kojem ne žele dati podršku. Tako su obavili razgovore sa Dennisom Gratzom, Tarikom Jažićem (ZNG i Platforma za progres), Sead Srna (NES) i Hajrudinom Mulićem (Demokratska stranka BiH).

Kako Klix.ba saznaje NiP-ova podrška za načelnika na kraju će ići za kandidata Tarika Jažića i time će izbjeći da direktno podrže Srđana Mandića, ali paralelno neće podržati ni Dennisa Gratza, kao kandidata iza kojeg stoje DF, SDA i SBiH.

S druge strane očigledno je da NiP već jako dugo ima problem unutar svoje organizacije, gdje evidentno postoje dvije struje, a sve se lomi oko situacije u Općini Centar. Treba istaći da predsjednik NiP-a Elmedin Konaković otvoreno podržava Srđana Mandića.