Sramotno ponašanje
212

Novi nivo bahatosti: Automobilom blokirao prolazak tramvaja u centru Sarajeva pa odugovlačio da ga ukloni

Klix.ba
Danas je u centru Sarajeva nesavjesni vozač izazvao saobraćajni haos blokiravši tramvajske šine svojim automobilom, spriječivši tako tramvaj pun putnika da prođe.

Incident se dogodio u popodnevnim satima, a videozapis koji nam je ustupio KJKP Gras jasno prikazuje vozačevo neodgovorno ponašanje.

Vozač automobila je parkirao svoje vozilo tačno na tramvajskim šinama u jednoj od najprometnijih ulica u centru grada. Kada je tramvaj stigao, vozač nije odmah pomjerio svoje vozilo. Umjesto toga, namjerno je odugovlačio, provocirajući vozača tramvaja i putnike.

Na videosnimku se može vidjeti kako se vozač polako približava svom automobilu i ne žuri da ga pomjeri. Umjesto toga, vozač uzima stvari i polako ih ubacuje u automobil, što traje znatno duže nego što bi trebalo.

Nakon što je konačno završio sa svojim "poslovima", vozač automobila je sjeo za volan i pod punim gasom, uz "škripu guma", udaljio se velikom brzinom. Ovo ne samo da je dodatno iritiralo putnike i vozača tramvaja, već je i ozbiljno ugrozilo sigurnost saobraćaja.