Minimalne razlike
109

Novi preokret u Odžaku? Anes Osmanović (SDA) proglasio pobjedu u utrci za načelnika

F. H.
Anes Osmanović
Anes Osmanović
Kandidat za načelnika Odžaka Anes Osmanović (SDA) objavio je večeras kako je nakon brojanja glasova iz dijaspora ipak on ostvario pobjedu na lokalnim izborima.

"Dragi prijatelji, hvala vam na podršci za načelnika. Nakon što su prebrojani svi glasovi dijaspore tijesna utrka je završila mojom pobjedom za nekih 60-tak glasova razlike. Hvala svima koji su učestvovali na ovim izborima, mojim protukandidatima na fer i korektnoj borbi a nijanse su presudile. Kampanja je zaista bila praznik demokratije bez niskih udaraca i većih problema. Čestitam svim izabranim vijećnicima i želim im uspješan rad za boljitak naše općine", napisao je Osmanović.

Posebno se zahvalio ljudima drugih nacionalnosti koji su, kako je naveo, pobijedili predrasude glasajući za njega

Prema rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija danas oko 13 sati, najviše glasova je bio osvojio kandidat HDZ-a Ilija Ilić i to 2.027, a Osmić je imao samo pet glasova manje i to 2.022. Drago Zečević kandidat Odlučno za Odžak je imao 1.087 glasova, a kandidat SDP-a Mirsad Ahmetović 215 glasova.

Za zvanične rezultate treba sačekati objavu Centralne izborne komisije BiH, ali kandidati obično ranije saznaju jer na mjestu brojanja imaju svoje posmatrače koji im nezvanično saopće rezultate sa terena.