BiH
315

Novi SDA-ov gradonačelnik Gradačca i ministar policije poručio da pobjedu posvećuje Fadilu Novaliću

A. K.
Hajrudin Mehanović (u sredini) tokom obraćanja  nakon proglašenja pobjede
Hajrudin Mehanović (u sredini) tokom obraćanja nakon proglašenja pobjede
Aktuelni ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović na lokalnim izborima je kao kadar SDA bio kandidat za gradonačelnika Gradačca.

Pobjedu je večeras odnio, a u prvom obraćanju javnosti je kazao da ju posvećuje Fadilu Novaliću, inače bivšem premijeru Federacije BiH koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne.

Prema odluci građana, Hajrudin Mehanović iz SDA će biti novi gradonačelnik Gradačca, a na toj poziciji će naslijediti Edisa Dervišagića iz SDP-a, koji je čelničku funkciju obnašao u tri mandata.

Mehanović je nakon proglašenja pobjede uputio nekoliko rečenica javnosti. Između ostalog je kazao da pobjedu posvećuje Fadilu Novaliću.

"Poštovani sugrađani, prije svega da vam se zahvalim na današnjem danu u kojem nije bilo incidenata. Izborni dan ste proveli kao praznik demokratije, pokazujući svoju izbornu volju i dali ste povjerenje koaliciji Gradačac za sve. Čestitam i svojim suparnicima na fer i korektnoj borbi tokom izborne kampanje. Nadam se da ćemo preuzeti obavezu i amanet nositi dostojanstveno i u interesu svih građana Gradačca. Ovu pobjedu posebno posvećujem našem premijeru Fadilu Novaliću", poručio je Mehanović.

Inače, Mehanović još uvijek obnaša funkciju ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a večerašnju pobjedu je posvetio bivšem federalnom premijeru koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne.

Podsjećamo, Novalić je na odsluženju četverogodišnje kazne zatvora, na koju je osuđen u suđenju zbog afere "respiratori". Konačna presuda je donesena 27. januara 2024. godine.