Postigli značajne uspjehe
0

Obilježen Dan grada Konjica, nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola

N. Ž.
Dan grada Konjica
Dan grada Konjica
U povodu Dana grada Konjica nagrađeni učenici osnovnih i srednjih koji su postigli uspjehe na kantonalnim, federalnim i državnim takmičenjima, te najuspješniji na literarnom i likovnom konkursu raspisanom u povodu Dana grada.

Obilježavajući 642.godišnjicu prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima Grad Konjic je nagradio učenike osnovnih i srednjih škola koji su postigli uspjehe na kantonalnim, federalnim i državnim školskim takmičenjima, kao i najuspješnije učenike na literarnom i likovnom konkursu i njihove mentore.

Dodjela nagrada na svečan način organizovana je u kino sali Narodnog univerziteta, gdje su se tim povodom okupili najuspješnjiji mladi Konjičani i njihovi profesori i nastavnici.

Obraćajući se u ime gradonačelnika Konjica Osmana Ćatića, Šeherzada Alić pomoćnica gradonačelnika za opću upravu, društvene djelatnosti i mlade čestitala je učenicima i njihovim mentorima na usjesima i naglasila:

"U povodu Dana grada Konjica Grad Konjic tradicionalno nagrađuje najuspješnije učenike, koji su na takmičenjima ostvarili zapažene rezultate. Ponosni smo na uspjehe koje ostvarujete, zato vas pozivam da i u budućnosti vrijedno učite, slušate svoje roditelje, učitelje, nastavnike, profesore i postižete uspjehe. Grad Konjic na čelu s gradonačelnikom i dalje će pratiti, podržavati vaš rad i adekvatno vas nagrađivati, kao i vaše mentore koji vrijedno rade.

U ime nagrađenih učenika na nagradama i prilici da pokažu svoje talente, znanje i vještine Gradu Konjicu zahvalila se Sedina Graho, učenica drugog razreda Elektrotehničke škole koja drugu godinu zaredom osvaja prvo mjesto na literarnom konkursu raspisanom u povodu Dana grada Konjica. "Moj grad je moja neiscrpna inspiracija i u svakoj prilici trebamo da ga veličamo i pokazujemo koliko ga volimo", kazala je.

Osvrčući se za značaj truda koji mentori ulažu u razvoj talenta svakog učenika koji vođeni pravim vrijednostima postižu izuzetne rezultate, Sedina Graho zahvalila se svim mentorima, koji učenjem i prenošenjem znanja ostavljaju ogroman i nizbrisiv trag na odrastanje svakog djeteta.