Kako ih komentirate?
80

Objavljujemo slogane s kojima će stranke izaći na predstojeće izbore

A. Ku.
Ilustracija: A. L./Klix.ba
Ilustracija: A. L./Klix.ba
Stanovnici Bosne i Hercegovine (BiH) će na predstojećim izborima birati predstavnike lokalnih vlasti. Za naklonost birača će se u narednom periodu boriti mnogobrojni kandidati.

Osim plana i programa rada, stranke će javnosti predstaviti i slogane kojima nastoje privući glasače i poslati univerzalnu poruku.

Klix.ba saznaje s kojim će sloganima pojedine stranke izaći na predstojeće izbore.

Stranka demokratske akcije (SDA) će imati slogan "Izbor naroda - Sada je jasno zašto".

Socijaldemokratska partija (SDP) na izbore izlazi sa sloganom "Nastavljamo odgovorno".

"Bolje" je slogan Naroda i pravde (NiP), dok će Demokratska fronta (DF) imati slogan "Energija promjene".

Narodni evropski savez (NES) će, kako saznajemo, imati nekoliko slogana. Kada je riječ o Cazinu i još nekim lokalnim sredinama slogan će glasiti "Idemo dalje! Zajedno".

S obzirom na to da je riječ o lokalnim izborima, u skladu s problemima određenih lokalnih zajednica, NES će ponuditi kako saznajemo, više slogana.

Stranka Snaga naroda (SN) koja prvi put izlazi na izbore biračima će se obratiti sloganom "Narod u srcu, budućnost u rukama".

Slogan Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) glasi "Pobjediće Srpska", dok je slogan Demokratskog narodnog saveza (DNS) "Složno za Srpsku".

Srpska demokratska stranka (SDS) izlazi sa sloganom "Volja naroda". Organi stranke su odlučili da u Istočnom Sarajevu drugi dio slogana glasi "Živjećeš bolje".

Partija demokratskog progresa (PDP) je odlučila da će decentralizovati slogane te će svaka lokalna zajednica imati pravo izbora slogana kojim će se obraćati glasačima.

Međutim, kako saznajemo, preporučeno je da se bira slogan koji je izabran na posljednjem Kongresu ove stranke "Srpska na prvom mjestu", na način da umjesto naziva "Srpska" prva riječ bude naziv određene lokalne zajednice.

Bitno je naglasiti da predizborna kampanja još nije počela te zbog toga nismo mogli dobiti zvaničnu informaciju od stranaka i stav o izabranim sloganima u vidu objašnjenja njihovih značenja.

Osim toga, u pojedinim strankama još traju dogovori oko izbora slogana, a koji će biti poznati u narednim danima.