Bit će i kiše
339

Od sutra nas očekuje povratak ugodnijih temperatura: Objavljena prognoza za naredne dane

I. Sa.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U Bosni se danas očekuje oblačno vrijeme većinom sa slabom kišom. Više padavina na sjeveru i sjeveroistoku u jutarnjim satima.

U Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, a prije podne oblačno dok na sjeveru Hercegovine može lokalno pasti malo kiše. U poslijepodnevnim i večernjim satima na području Hercegovine su mogući slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11 stepeni, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 22 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, dok prije podne može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko osam stepeni, a dnevna temperatura zraka će iznositi oko 13 stepeni.

U utorak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10 stepeni, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 20 do 24 stepeni.

U srijedu Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, a na jugu zemlje do 22 stepena.

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena, navodi Federalni hidrometeorološki zavod.

"Od utorka postepeno toplije vrijeme i povratak temperatura u granice prosjeka za septembar, naročito prema trećoj dekadi mjeseca. Nije riječ o vrućini kako je to bila praksa najaviti u ranijim mjesecima, već ugodna toplina uz svježa jutra. Značajnije stabilizacije vremena nema u planu pa bi povremeno, ali više lokalno, padavina bilo i u nastavku mjeseca", navodi Bh. meteo.