Usvojeno nekoliko odluka
39

Održana 39. redovna sjednica Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo

V. K.
Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo danas je održalo svoju 39. redovnu sjednicu, na kojoj je razmatrano čak 60 tačaka dnevnog reda.

Općinsko vijeće je dalo saglasnost na Pravilnik o popunjavanju upražnjenih radnih mjesta namještenika putem internog oglašavanja, kao i na Pravilnik o popunjavanju radnih mjesta namještenika putem internog oglašavanja.

Također, da je saglasnost Općinskom načelniku za pokretanje aktivnosti na istraživanju zakonskih mogućnosti za zaduživanje putem obveznica.

Kao i na prethodnim sjednicama značajan dio tačaka se odnosio na pitanja vezana za rad Javnog komunalnog preduzeća Općine Stari Grad, te je data saglasnost na odluku o imenovanju direktora JKP OSG Filipović Damira, i dodijeljena su pojedinačna parking mjesta prema ranije usvojenom elaboratu.

Poseban naglasak stavljen je na mlade: usvojen je Nacrt strategije prema mladima za period od 2024. do 2028. godine, uz set pravilnika kojima se reguliraju prava učenika i studenata na stipendije te postupak organizacije sportskih liga.

Općinsko vijeće je također razmotrilo i usvojilo Rebalans Budžeta, koji je pažljivo pripremljen uzimajući u obzir sve relevantne projekte i potrebe naših građana.

Uz navedene aktivnosti, razmatrani su i usvojeni drugi akti iz nadležnosti službe za privredu te službe za boracko-invalidsku zaštitu.

Načelnik Irfan Čengić izrazio je zadovoljstvo radom Općinskog vijeća proteklih osam mjeseci, istaknuvši da je vijeće razmatralo i usvojilo čak 330 tačaka dnevnog reda.

"Zahvaljujem svim vijećnicima na saradnji, aktivnostima i dostojanstvenom radu i onda kada se ne slažemo. Posebno zahvaljujem predsjedavajućem Seidu Škaljiću koji je vodio ove uspješne procese, šefovima klubova i mojim saradnicima iz kabineta koji su mnogo truda ulagali u pripremu sjednica.

Ponosan sam na sve procese koje ste iznijeli u zadnjih godinu dana i možete biti primjer drugim Općinskim vijećima kako treba da se radi", izjavio je načelnik Čengić.

Završetkom današnje sjednice na zidu u sali otkrivene su i slike bivših i sadašnjih saziva Općinskog vijeća.