Lider NES-a BiH
104

Ogrešević: Grad Cazin subvencionira jesenju sjetvu, pozivam sve nivoe vlasti da urade isto

S. Š.
Nermin Ogrešević, lider NES-a BiH (Foto: D. S./Klix.ba)
Nermin Ogrešević, lider NES-a BiH (Foto: D. S./Klix.ba)
Predsjednik Narodnog evropskog saveza BiH Nermin Ogrešević prokomentarisao je potez Grada Cazina da subvencionira troškove jesenje sjetve pšenice, pozivajući ostale gradske, kantonalne i federalne vlasti da na isti način pomognu poljoprivrednicima.

Gradska uprava Cazina najavila je pomoć poljoprivrednom sektoru u vidu subvencioniranja jesenje sjetve pšenice, a sve s ciljem ublažavanja utjecala globalne ekonomske krize.

Ogrešević je, shodno tome, pozvao i ostale gradove, općine, sa naglaskom na federalne vlasti, da na isti način pomognu proizvođačima.

[FBPOST]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid024LwvNQbLgx8Gi4J7gTNVqGLLztPQP3J3YdmqSri4FGiyijSiqYyVyUqjMmVcoGe3l&id=100063166033137[/FBPOST]

"Subvencionirat će se nabavka sjemena i umjetnog gnojiva za sve poljoprivredne proizvođače koji se prijave, i to za pola hektara. Do sada se prijavilo više od 400 osoba, odnosno gazdinstava, s ukupno oko 200 hektara. Pozivamo i ostale gradove i općine, posebno federalne vlasti da pomognu poljoprivrednim proizvođačima", napisao je Ogrešević.

Dodaje, također, i da u vrijeme kada svi prognozirajuda će kriza trajati, on smatra da je jedina šansa da se okrenemo sami sebi.

"U vrijeme kada svi prognoziraju da će kriza u svijetu potrajati i čak se produbiti, jedina nam je šansa da se okrenemo sami sebi i učinimo sve da ne ovisimo ni od koga, bar kada je u pitanju proizvodnja hrane", kaže Ogrešević, ističući da pomoć poljoprivrednicima nije milostinja, već pametno ulaganje od kojeg će svi imati koristi.