Odgovor na kritike
249

Okršaj Efendića i Mijatovića: Budi gost moje porodice da vidiš kako mi mrski "Vlasi" volimo BiH

N. V.
Semir Efendić je prilikom večerašnjeg televizijskog gostovanja negativno komentarisao SDP-ovog Vojina Mijatovića, no on mu nije ostao dužan te je odgovorio na svom Facebook profilu.
Predsjednik Stranke za BiH je za Mijatovića kazao da ne bi trebao doći u FBiH i biti ministar u federalnoj vladi jer sumnja u njegove iskrene namjere prema BiH.

"Vojin Mijatović je imao negativnu ulogu u RS-u. Upropašten je Pokret za državu. Utjecao je da Dodik dobije četiri delegata. Nemam dobro mišljenje o onome što radi Mijatović, a posebno nemam dobro mišljenje o tome da se on preseli u Federaciju. Sporna je njegova historija. Znam Mijatovića dok je pričao potpuno drugačije. Ne znam hoće li biti 101 posto Bosanac iduće godine! Prije vjerujem Stojanoviću, koji je bio u Armiji RBiH, nego Mijatoviću, koji je bio u SNSD-u. Mijatović ima čudnu pozadinu. Nemojte nam ga u Federaciju, nema potrebe. Neka se bavi RS-om. Ne mogu ni ja u RS, ne bavim se tom politikom. Nije nikakvo rješenje da Vojin bude ministar u Vladi FBiH", istakao je Efendić.

Zatim je Mijatović napisao kako ga nakon ovog gostovanja ljudi neprestano zovu da kažu kako mu Efendić poručuje da ostane u RS-u te da nije ni rođen u BiH.

"Da nije ovoga kako nisam rođen u BiH i da ne dolazim u FBiH ne bih reagovao ali na ovo moram", započeo je Mijatović.

Uz fotografiju s ocem napisao je i: "Semire ovo pored mene je moj otac Dobrovoje i on i ja i naših nekoliko generacija pre nas smo rođeni u Bosni i Hercegovini doduše on u Laktašima 1956. godine, a ja 1979. godine u Banja Luci, moja kćerka Una je rođena u Banja Luci isto 2005. godine".

Kazao je kako svakodnevno boravi u oba entiteta BiH i da mu za to ne treba ni njegovo, ni Dodikovo odobrenje.

"Da budem precizan kad se ja budem pitao neće biti entiteta niti će biti ovakvih politika koje sada vodite, biće samo jedna bosanskohercegovačka politika, a ne srpska, bošnjačka i hrvatska politika", rekao je.

Obratio mu se direktno kazavši da bi mogao svašta o njemu reći što bi bilo brutalno i ogavno, ali da neće jer vjeruje da upravo to i očekuje.

Ja ću ovaj put malo drugačije pozivam te dođi malo u Banju Luku i Laktaše budi gost moje porodice da vidiš da i mi mrski 'Vlasi' volimo Bosnu i Hercegovinu. A gde ću biti ja, to odlučujem samo je, ne ti Semire, do tada bujrum Semire dobrodošao si! p.s. Semire nemoj da ti smeta moja ekavica i Bošnjaci iz Sandžaka pričaju ekavicu", zaključio je Mijatović.