Objavili autore projekata
440

Općina Trnovo: Neutemeljeni navodi da se objekti na Bjelašnici arhitektonski ne uklapaju

B. R.
U Općini Trnovo ne misle da su objekti na Bjelašnici neprimjereni (Foto: D. Ć./Klix.ba)
U Općini Trnovo ne misle da su objekti na Bjelašnici neprimjereni (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Iz Općine Trnovo su poručili da nisu utemeljeni navodi da se objekti izgrađeni na Bjelašnici ne uklapaju u planinski ambijent. Saopćili su ko su osobe koje su projektovale neke od objekata.
Odgovor na naš upit iz 12. oktobra su poslali dva dana poslije, ali on ipak nije pristigao na novinarsku email adresu. Podsjećamo, u tekstu "Ekspanzija gradnje na Bjelašnici, uskoro stotine novih apartmana" smo objavili da nismo dobili odgovor na upit do objavljivanja teksta.

Kako su naveli, izgrađena su 34 objekta sa 1.074 apartmana, a trenutno je u izgradnji 11 objekata sa 275 apartmana.

Naglasili su da nemaju uvid u to kolika je zainteresovanost za kupovinu apartmana i da bi to trebali znati vlasnici nekretnina.

Osvrnuli su se i na mišljenje da napravljeni objekti i način gradnje nisu primjereni Bjelašnici. Tom prilikom su ukazali na osobe koje su projektovale objekte.

"Navodi da se objekti svojom arhitekturom ne uklapaju u ambijent u kojem su napravljeni nisu utemeljeni. Sve projekte su radili stručni ljudi iz oblasti arhitektonskog projektovanja, a to su – Izet Arslanagić, Faruk Kapidžić (op. a. ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo), Enes Džananović, Amir Vuk Zec, Faruk Pirić, Vedad Kasumagić, Igor i Sanja Grozdanić, Kenan Brčkalija, Hasan Ćemalović, Adnan Omerović, Nihad Babović i drugi", saopćili su iz Općine Trnovo.