Burno u NSRS
111

Opozicionari viču dok Dodik obrazlaže Program reformi za NATO

I. P.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas u Narodnoj Skupštini Republike Srpske obrazlaže razloge usvajanja Programskih reformi BiH. Ipak, na samom početku obraćanja entitetskom parlamentu, opozicionari su odlučili glasno ometati njegov govor.
Članovi opozicije željeli su oboriti jedinu tačku dnevnog reda ističući kako dostavljeni dokument nije ispravan, tj. da se ne radi o pravom prijevodu sa originalnog dokumenta na engleskom jeziku.

Nakon što predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović to nije dozvolio, opozicionari su počeli dobacivati i vikati "podvala" i "izdaja".

Riječ je o posebnoj sjednici NSRS koja je počela u 17 sati, a na kojoj će poslanici dati svoje mišljenje o Programu reformi BiH, odnosno dokumentu koji je Predsjedništvo BiH ranije usvojilo i koji je danas poslan u sjedište NATO-a.

Sjednica je zakazana na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji smatra da ovaj dokument ne prejudicira članstvo u NATO.

Čubrilović je ranije kazao da će Program reformi biti prihvaćen u Narodnoj skupštini, ukoliko bude traženo izjašnjavanje o tome.