Zbog žrijebanja
70

OSCE u BiH osudio verbalni napad Sanje Vulić na članicu CIK-a

A. Ku.
Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini osudila je verbalni napad državne zastupnice Sanje Vulić (SNSD) na članicu Centralne izborne komisije (CIK) Vanju Bjelicu Prutinu.
"Nezadovoljstvo ishodima sudskih postupaka i odluka institucija bi trebalo biti adresirano kroz adekvatnu upotrebu institucionalnih mehanizama, a ne upotrebom uvredljivog jezika i ličnim uvredama. Pozivamo sve izabrane zvaničnike da pokažu najviše standarde profesionalizma te da se suzdrže od poteza koji su neprofesionalni, nedemokratski i opasni", navode iz OSCE-a.

Dodaju da Vanja Bjelica Prutina i CIK imaju podršku OSCE-a BiH u važnom radu koji obavljaju.

Podsjetimo, Vulić je jučer komentarisala žrijebanje u prostorijama CIK-a na kojem je odlučeno da peti delegat iz Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH bude iz PDP-a.

"Vježbala je i izvježbala Prutina izvlačenje kinder jaja iz zamrzivača i zahvaljujem se izvorima iz krugova CIK-a na tačnim informacijama. Ono što mi ostaje nepoznanica i što nikada neću razumjeti jeste kako će Vanja Bjelica Prutina, nakon ovog 'poduhvata', koji najviše liči na skečeve iz legendarne 'Top liste nadrealista', prošetati Istočnim Sarajevom i Republikom Srpskom!?", poručila je Vulić.