Uposlenici KPZ-a
289

Osumnjičeni za pomaganje u bjekstvu Amela Sejfovića predati Tužilaštvu KS

Piše: M. N.
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Četiri uposlenika KPZ Sarajevo iz kojeg je u nedjelju pobjegao Amel Sejfović, a koje su sumnjiči da su pomagači u bjekstvu predani su večeras u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nakon kriminalističke obrade predati su trojica stražara Armin Delalić, Nikola Simić i Muhamed Karić, te medicinski tehničar Igor Miloš koji se sumnjiče za krivična djela omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda i protuzakonito oslobođenje osobe lišene slobode.

Nakon što ih sasluša postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama u zakonskom roku od 24 sata.

Tokom poslijepodnevnih sati danas su uhapšene još dvije osobe na području Zeničko-dobojskog kantona koje se također sumnjiče za pomaganje Sejfoviću. Nakon što budu obavljena kriminalistička obrada u MUP-u KS one će također biti predate u nadležnost Tužilaštva KS.

Podsjećamo, Sejfović je pobjegao iz zatvora u nedjelju oko 14 sati. Nedugo nakon toga na području naselja Ciglane pronađen je motor na kojem je Sejfović pobjegao. Policija intenzivno traga za njim.

Sejfović je bio u pritvoru jer se tereti da je sa grupom ljudi opljačako Raiffeisen banku u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine kada je poginuo biciklista Kemo Bašić. Iza sebe ima niz krivičnih djela. MUP KS raspisao je potjernicu za njim.