Od Sarajeva do Banje Luke
155

Osvanuli plakati kandidata na izborima kao znak početka političke kampanje, neki su objavili i spotove za pjesme

I. Sa.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: Klix.ba/ I.Š.
"Energija promjene", "Bolje", "Dobri ljudi" su samo neki od slogana koje su jutros dočekali građane na ulicama glavnog bh. grada, a neke stranke su objavile i pjesme.

To su jasni znaci početka predizborne kampanje za lokalne izbore u našoj zemlji koji će biti održani 6. oktobra.

Stranke i kandidati će imati priliku predstaviti svoje programe i kandidate sve do 5. oktobra, kada nastaje predizborna šutnja koja će trajati 24 sata.

Uz slogane, Naša stranka je predstavila i pjesmu "Dobri ljudi" koja će biti dio njihove predizborne kampanje.

Dobri ljudi vjeruju u pobjede 🎶🇧🇦Više na: https://dobriljudibih.ba/

Posted by Naša stranka on Thursday, September 5, 2024

Narodni front na čelu sa Jelenom Trivić također je objavio promotivni video povodom početka ove kampanje.

U Banjoj Luci je SNSD prvi dan izborne kampanje obilježio je simboličnim lijepljenjem prvog plakata. Plakat su zalijepili predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i kandidat ove stranke za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot.

Podsjetimo i da je i formiran poseban tim kantonalnih komunalnih inspektora za vrijeme predizborne kampanje koji će svakodnevno djelovati na području svih općina u Kantonu Sarajevo.

Službe komunalnih redara KJKP "Rad" i KJKP "Park" će vršiti neposrednu kontrolu komunalne čistoće na terenu i do okončanja izbornog procesa uz pojačanu kontrolu te će sve uočene nepravilnosti biti sankcionisane od strane kantonalne komunalne inspekcije koja će utvrđene nepravilnosti sankcionisati u skladu sa Zakonom o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo izdavanjem prekršajnih naloga.

Predviđene novčane kazne za pravne subjekte iznose od 1.000 do 6.000 KM, a za odgovornu osobu u pravnom subjektu od 500 do 2.000 KM.

Zabranjeno je postavljanje plakata izvan mjesta određenog za tu svrhu, a zabrana se odnosi na stubove javne rasvjete, kontaktne mreže trolejbusa i tramvaja, stabla, trafo-stanice, nadvožnjake, podvožnjake, pasaže, fasade zgrada.