Među njima i profesor
0

Ovo su imena sedmorice uhapšenih koji se dovode u vezu sa terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi

D. Dž.
Klix.ba
Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini izvršilo je hapšenje osam osoba koja se dovode u vezu sa terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi.

U toku sinoćne noći Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu izvršilo je pretrese na nekoliko lokacija te lišilo slobode sedam lica.

Prema našim izvorima radi se o osobama Hakija Kanurić, Hidajet Mušić, Hajudin Šabić, Dževdet Mujović, Muharem Bajrić, Muhamed Delalić i Rijad Nahić. Među uhapšenima je i Hakija Kanurić profesor na Islamsko-pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću.

Oni se za sada ne mogu direktno dovesti u vezu s 15-godišnjim napadačem, ali su dio šire policijske akcije u kojoj se prikupljaju brojni dokazi.

Uhapšeni su bili dio Škole Kur'ana Bosanska Krupa, u kojoj su neki od njih bili predavači.

Podsjetimo, maloljetnik (15) je prije dvije noći u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi ubio jednog policajca i teško ranio drugog.

Ubijen je Ozren Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjen policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe. Ubica je uhapšen, a napad je okarakterisan kao terorizam.