Ide u Jajce
290

Pas Bleki je nedavno u Livnu brutalno pretučen, a dan prije eutanazije je uspio pronaći novi dom

S. Š.
Izvor: Facebook
Izvor: Facebook
Prošle sedmice je u Livnu jedan pas brutalno pretučen, a sada je dobio novi dom zahvaljujući dobrim ljudima.

Prošle sedmice se društvenim mrežama širio snimak na kojem je vidljivo kako muškarac štapom brutalno udara crnog psa i huška drugog psa da ga napadne, dok žena koja sve snima govori kako će videosnimak predati policiji, no zlostavljača to očigledno ne pogađa previše jer nastavlja s maltretiranjem nesretne životinje.

Međutim, nakon što je pas hospitalizovan, sada je udomljen, dan prije nego je bila zakazana eutanazija, naveli su iz udruženja PawTreatos.

"Sa zvaničnim udomiteljem, veterinarom i službenicima policijske Uprave Livno jučer je preuzet nedavno pretučeni pas po imenu Bleki od teta Ivke, koja ga je kao napuštenog psa hranila i brinula o njemu, što je evo ja smatram skroz ok ako si svjestan postanka, a i odlaska sa ovog nam svijeta. Bleki kao potpuno normalan pas, bez ikakvih znakova agresije, naprotiv prepun straha, a koliko sam u ovih šest dana borbe shvatila Ivki i Ivkinim prijateljima koju su također susjedi tamo, uopšte nije smetao. Max je bio uz nas, od drugog susjeda cuko i oproštao se od prijatelja, potrajao je oproštaj, bilo je tu suza, grljenja, pa i po sto puta, jer danas je Bleki zauvijek napustio ovo mjesto", naveli su iz udruženja.

Bleki će, tako, od danas biti u novom domu u Jajcu, i to ne na ranču ili u azilu. Također, ono što je posebno naglašeno jeste da je Blekiju bila zakazana eutanazija, ali da je to spriječeno zahvaljujući udomljavanju.

Na ovom linku je dostupan uznemirujući videosnimak na kojem je pas pretučen i zlostavljan.