Sarajevo
57

Pitali smo građane da li će izaći na predstojeće izbore: Mnogi nade polažu u predizbornu kampanju

S. Š.
Zvaničnim početkom predizborne kampanje za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini koji će biti održani 6. oktobra ulice će ponovo biti ispunjene plakatima, društvene mreže i televizije reklamnim spotovima, a građani će to pomno pratiti i možda tako doći do odluke kome će povjeriti svoj glas.

Upravo iz tog razloga, da li predizborna kampanja utječe na njih te da li će uopšte izaći na izbore, ekipa portala Klix.ba pitala je građane Sarajeva.

Naši sagovornici su odlučni u namjeri da glasaju i obave svoju građansku dužnost. Neki od njih već su izabrali kandidata kojem će povjeriti svoj glas, dok će neki, s druge strane, pratiti tok predizborne kampanje i nakon toga donijeti konačno odluku o tome koje ime će biti zaokruženo na njihovom izbornom listiću.

Ono što je, također, jedna pozitivna stvar koju vrijedi istaći jeste da su naši sagovornici bile i starije i mlađe generacije, a da će svi oni, kako su nam rekli, izaći na lokalne izbore.

Veoma je važan odziv birača u što većem broju jer je to najbolji način da se glas javnosti čuje.

Inače, ove godine će na izbore ukupno 26.089 ovjerenih kandidata, među kojima je 10.983 žena. Naravno, zaključen je i Centralni birački spisak, koji uključuje 3.400.204 birača, uključujući 44.789 birača koji glasaju izvan BiH.