Audi i Porsche
46

Po naredbi suda u Bihaću oduzeta dva skupocjena automobila jer su nezakonito stečena

S. Š.
Osim Audija A3 oduzet je i Porsche Panamera
Osim Audija A3 oduzet je i Porsche Panamera
Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela je dva automobila koji su oduzeti na osnovu raspisane potjernice i jer su predmet krivičnog djela.

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom jučer je preuzela je novo motorno vozilo, na osnovu Naredbe Kantonalnog suda u Bihaću broj i Rješenja Kantonalnog suda u Bihaću broj.

Predmetom su službenici agencije izvršili preuzimanje privremeno oduzetog putničkog motornog vozila.

Preuzimanje je obavljeno u prostorijama Jedinice granične policije Hum-Foča i tom prilikom, službenici Agencije preuzeli su putničko motorno vozilo marke Audi A3. 

Također, u skladu s prethodnim naredbama koje se odnose na ovaj predmet, oduzeto je i vozilo marke Porsche Panamera.

"Agencija će nastaviti sa svim neophodnim aktivnostima i postupcima kako bi se osiguralo da imovina koja je nezakonito stečena bude pravilno preuzeta i korištena u skladu sa zakonskim propisima o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji BiH", poručeno je.

Iz agencije su naglasili i to da nastavljaju da osiguravaju pravičnost i transparentnost u upravljanju oduzetom imovinom te će, također, nastaviti pridonositi u borbi protiv korupcije i kriminala u Federaciji BiH.

Prema nezvaničnim saznanjima, automobili su oduzeti od Dine Muzaferovića koji se od ranije spominje u raznim kriminalnim dosjeima.