Brojne teme
75

Podcast "Besjede o obrazovanju" na Klix.ba: Prva epizoda pete sezone premijerno 31. decembra

V. K.
Peta sezona podcasta Besjede o obrazovanju je tu - prva epizoda premijerno 31. decembra 2023. godine i to na najčitanijem portalu - Klix.ba.

Podcast će zadržati isti okvir - govoriti o obrazovanju iz svakog mogućeg ugla - od učenica i učenika, preko edukatorica i edukatora na svim nivoioma obrazovanja, roditelja pa sve do teoretičara i kreatorica obrazovnih politika.

Podcast će govoriti i o svim aktuelnim obrazovnim temama u BiH i regiji, kao i temama koje traju neprekidno. Kao i teme - gosti će biti i iz BiH i iz regije.

Premijerno emitovanje na Klix.ba prilika je da razgovor o obrazovanju dođe i do građanki i građana kojima obrazovanje nije primarno polje interesovanja, koji do sada nisu imali priliku slušati podcast Besjede o obrazovanju.

Autori podcasta i uredništvo portala Klix.ba očekuju da podcast bude povod da se otvorenije razgovara o obrazovanju, da razgovor o obrazovanju bude prilika za argumentirane komentare i rasprave; da razgovor o obrazovanju kanališe, oblikuje i popravi razgovor o društvu samome i da ovo bude platforma za prijedlog promjena u samom bh. društvu.