Lider SDS-a
31

Podignuta optužnica protiv Milana Miličevića, kaže da iza svega stoji SDA

A. Ku.
Foto: Facebook/Dr. Milan Miličević (Foto: T. S./Klix.ba)
Foto: Facebook/Dr. Milan Miličević (Foto: T. S./Klix.ba)
Podignuta je optužnica protiv predsjednika SDS-a i načelnika Teslića Milana Miličevića.

On je kazao kako iza optužnice stoji Alen Seferović, povjerenik SDA za Teslić.

"Čovjek koji je glavni organizator najveće izborne krađe u Republici Srpskoj u vrijeme referenduma u Tesliću. Njegov glavni prijatelj u ovom režiranju je Radislav Đurić Raša koji je općinu ogolio za milione. Tu je neizostavno i Srđan Klječanin Rufi, još jedan od organizatora brojnih kriminalnih radnji i čovjek koji uništava šume i rude Teslića i cijele Republike Srpske. Njihova dalja pohlepa dobija nova krila. Ponovo tuži općinu i traži milione", tvrdi Miličević.

Poručio je da neće odustati i da nije uplašen.

"Nisam čovjek koji odustaje i koji se boji. Nemam strah ni od čega jer znam da su oni sposobni na sve, pa čak da nam plaše i djecu. Nemam strah ni od njihovih optužnica, namještaljki, prisluškivanja, ucjena i prijetnji, medijskog linča. Kriminalizovati možete i sveca ako imate silu, moć i medije. Ali, sve je prolazno. Religiozan čovjek bilo koje vjere koji to jeste zaista, na onaj svijet odlazi punog srca ako on zna kako je proveo život i njegovi najbliži. Sudovi, Goli Otoci i namješteni tužioci su prolazni", naveo je, između ostalog, Miličević.

Podsjetimo, Miličević je u julu saslušan u prostorijama Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

On je tada saslušan u svojstvu osumnjičenog nakon što je jedan od investitora u Tesliću prijavio da mu Miličević kao načelnik općine opstruiše izgradnju objekta.

Republičko javno tužilaštvo RS je vodilo istragu protiv Miličevića zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.