Zadovoljavajuća urednost
467

Pogledajte kako izgledaju sarajevske ulice jutro nakon završetka SFF-a

F. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Sinoć je u Sarajevu zatvoreno 30. izdanje Sarajevo Film Festivala, a grad je bio centar zabave u ovom dijelu Evrope. Fotoreporter portala Klix.ba je obišao grad jutro nakon nezaboravne zabave te fotografisao stanje na ulicama na kojima su sinoć slavile hiljade građana i turista.

Lokacije koje su sinoć bile ispunjene ljudima u slavljeničkom raspoloženju su prema fotografijama sa mjesta događaja prilično dobro očišćene i tek par sitnica ukazuje da je grad bio ispunjen do kasno u noć.

Podsjećamo, sinoć je Sarajlije i turiste ispred Vječne vatre zabavljao švicarski duo Adriatique, a zabavi je prisustvovalo više hiljada ljudi.

Ispunjene su bile i okolne ulice u kojima su oni željni zabave našli mjesto u popularnim kafićima i klubovima.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je da je tokom osam dana 30. izdanja Sarajevo Film Festivala, više od 150.000 posjetilaca prisustvovalo je festivalskim i pratećim aktivnostima. Svi događaji su protekli u sigurnom okruženju i bez incidenata.

Na području Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva, Novog Grada i Ilidže održane su desetine javnih okupljanja, kako na otvorenom, tako i u zatvorenim prostorima.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo preduzimali su, između ostalog, mjere koje se odnose na operativno, fizičko, KDZ i saobraćajno osiguranje svih aktivnosti.