Općina Centar
191

Pogledajte prvu predizbornu debatu u Klix Studiju: Duel Srđana Mandića i Dennisa Gratza

D. Be.
Večeras je održana prva predizborna debata, a u Klix Studiju uživo su gostovali aktuelni načelnik Općine Centar Srđan Mandić (Naša stranka) i njegov protukandidat Dennis Gratz (Demokratska fronta).

Srđan Mandić je kandidat Naše stranke (uz podršku SDP-a) i aktuelni načelnik. Denis Gratz je kandidat DF-a (uz podršku SDA i SBiH), federalni zastupnik i prvi put u utrci za općinskog načelnika.

Oba kandidata su govorila o prethodne četiri godine, ali i šta planiraju uraditi u narednom mandatu ukoliko dobiju povjerenje građana.

Rekonstrukcija stadiona Koševo je bila jedna od glavnih tema, kao i način obnove kanalizacijske mreže.

Proces gasifikacije je također bila jedna od tački oko koje su se suprostavili Mandić i Gratz, a posebna zanimljiva je bila rasprava o infrastrukturnim i kapitalnim projektima.

Na kraju su odgovorili na naša pitanja da li su za direktan izbor gradonačelnika/ce Sarajeva i da li podržavaju Bh. povorku ponosa. Rezultati naše ankete, koja se vodila na Instagram stranici našeg portala, pokazala je da oba kandidata imaju jednako povjerenje građana.

Kandidati su odgovarali na pitanja koja se tiču političkog programa i vizije lokalnih zajednica, osvrnut će se i na sve ono što je do sada urađeno u njihovim lokalnim zajednicama, komentirat će najvažnije projekte za budućnost lokalnog nivoa vlasti, ali će se osvrnuti i na brojne probleme kojima svakodnevno svjedočimo, a koji se u suštini najviše i tiču građana jer utječu i na njihov svakodnevni život.

U Općini Centar postoje i drugi kandidati, ali prema uredničkoj i čitateljskoj procjeni ovo su dva kandidata među kojima će se odvijati najneizvjesnija utrka. Ne isključujemo da ćemo nekim kandidatima koji nisu sudjelovali u debatama dopustiti da se individualno predstave.

Debatu u Klix Studiju moderira Emela Burdžović, a možete je pratiti na YouTube kanalu, Facebooku i portalu Klix.ba.