Sarajevo
25

Pojedini roditelji nisu podnijeli prijavu zbog nasilja u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji jer je to bio "TikTok izazov"

B. R.
Prva bošnjačka gimnazija u Sarajevu
Prva bošnjačka gimnazija u Sarajevu
Iz MUP-a Kantona Sarajevo su se oglasili o nasilju koje su pojedini učenici Prve bošnjačke gimnazije provodili nad nekim drugim učenicima ove škole.

Istakli su da su dva roditelja do sada pristupila u Policijsku upravu Stari Grad i prijavila da su njihova djeca zadobila lakše tjelesne povrede od učenika starijih razreda, u školskom prostoru, za vrijeme školske smjene.

Prijave su zaprimljene 18. i 19. oktobra, a odnose se na isti dan počinjenja radnje 10. oktobra. Slučaj je kvalifikovan kao krivično djelo nasilničko ponašanje i laka tjelesna povreda protiv najmanje pet osoba.

Saslušano je više svjedoka, a više osoba je ispitano ili će biti ispitano u svojstvu osumnjičenih. Po kompletiranju predmeta, bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Izuzet je snimak s videonadzora, a kad se završe saslušanja, materijal će se ustupiti Tužilaštvu.

Kako saznaje Klix.ba, policajci su došli do informacija da su ukupno četiri dječaka fizički maltretirana, dvoje roditelja je pristupilo i podnijelo prijavu, a policija je zvala roditelje preostalo dvoje djece. Oni su nakon razgovora sa svojom djecom rekli da ne žele podnositi prijavu jer je to bio "TikTok izazov", u kojem su njihova djeca svojevoljno učestvovala i ne misle da su bili žrtve nečega što treba prijaviti.