Akcija Incitat
132

Policija na Bjelašnici pretresa apartmane koji su predmet istrage

D. Be.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Policijski službenici SIPA-e, u okviru akcije "Incitat" jutros su i na Bjelašnici gdje vrše pretres objekta "Apartmani Aroma".
Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, općinska službenica Nađa Milišić, Nermin Demirović bivši direktor Sarajevo šuma, Adis Mulaosmanović vlasnik firme Lok-pil d.o.o. i Edina Džigal se terete za udruživanje radi činjenja krivičnih djela i to zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca.

"Četiri lica u sklopu ove operativne akcije su pod kontrolom policijskoh službenika SIPA dok se za jednim licem još uvijek traga", saopćeno je iz SIPA-e.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo ranije je saopćeno da se radi o predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Kako saznajemo osumnjičeni se terete da su prodavali odnosno kupovali državnu imovinu koja je pod privremenom zabranom raspolaganja na Bjelašnici.

Načelnik Trnova Ibro Berilo je prije nekoliko dana hospitaliziran na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a inače je opet kandidat za načelnički mandat na predstojećim lokalnim izborima.

Kako Klix.ba saznaje, u privatnoj garaži osumnjičene Nađe Milišić, službenica Općine Trnovo i bliske saradnice načelnika Ibre Berila, pronađeni su urbanistički planovi.