Jedna diploma 6.000 KM
155

Pop s Pala saslušan u policiji zbog sumnje da je prodavao lažne diplome fakulteta iz Sarajeva

N. V.
Šumarski fakultet u Sarajevu čije diplome je po navodima prijavitelja prodavao pop s Pala
Šumarski fakultet u Sarajevu čije diplome je po navodima prijavitelja prodavao pop s Pala
Sveštenik B. K. s Pala bio je jučer na dvosatnom saslušanju u policijskoj stanici zbog sumnje da je prodavao lažne diplome Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Policijska uprava Istočno Sarajevo zaprimila je usmenu krivičnu prijavu od osoba inicijala C. N. i K. V. protiv osobe B. K. zbog krivičnog dijela falsifikovanje isprave.

Ove tri osobe su saslušane u prostorijama policijske uprave, te će, nakon dokumentovanja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu biti dostavljen izvještaj, saopćeno je iz policijske uprave.

Mediji iz RS-a nezvanično saznaju da je riječ o svešteniku iz Podgraba Bojanu Kulaševiću, koji je navodno prodavao diplome Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Inače, prije četiri godine su dva šumara kupila lažne diplome ovog fakulteta za 6.000 KM, zbog čega su ostali bez posla i krivično odgovarali. Prijavitelji, koji su također ispitani u policiji, navode da je upravo ovaj sveštenik prodavac tih diploma te da je prvo uzeo 3.000 KM kapare i za izradu diploma, a zatim ostatak novca.