Obrazložio odluku
26

Potpredsjednik PDP-a Milko Grmuša podnio ostavku na sve stranačke funkcije

S. Š.
Milko Grmuša (Izvor: X)
Milko Grmuša (Izvor: X)
Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Milko Grmuša podnio je ostavku na sve stranačke funkcije i u objavi na društvenoj mreži pojasnio svoju odluku.

"Zbog raspuštanja demokratski izabranih organa i funkcionera PDP u Bosanskom Novom, kao i zbog namjernog ubijanja svake šanse da opozicioni kandidat pobijedi SNSD u toj općini, a što je sve učinjeno od strane onih koji godinama parazitiraju na javnim budžetima i zajedno sa vlašću saučestvuju u eroziji struke, etike i biološke supstance ovog naroda te uz argumentaciju koju sam i ranije javno iznosio-ovim putem obavještavam javnost da dajem ostavku na sve funkcije u PDP-u", naveo je Grmuša.

Dodao je i da će u predstojećoj izbornoj kampanji pomoći svakom opozicionom kandidatu u RS koji to od njega bude tražio.

"Pozivam i Acu Jankovića iz Bosanskog Novog i svakog čestitog čovjeka da se ne predaju i nikad ne ustupe mjesto pred fukarom koja na svakom koraku već 20 godina služi samo i jedino da za sitnu paru štiti ovu vlast", napisao je.

Osim toga, Predsjedništvo PDP-a raspustilo je općinski odbor u Bosanskom Novom i imenovalo Milanka Mihajilicu za povjerenika.