Klanjana dženaza
117

Potresne fotografije iz Jablanice: Oproštaj od žrtava poplava i klizišta kao opomena za budućnost

D. Be.
(Foto: I. L./Klix.ba)
Hiljade građana prisustovalo je dženazi koja je klanjana žrtvama poplava i klizišta koja su razorila dijelove Jablanice.

Iz svih krajeva BiH danas su stigli brojni građani, među kojima su bili i političari, kako bi odali počast za 19 osoba koji su izgubili živote krajem pretprošle sedmice nakon što su nezapamćene padavine stvorile strašne poplave i klizišta na području Jablanice i Konjica.

Dženaza je klanjana Ajli Begić, Ernadu Begoviću, Humi Begović, Rahimi Begović, Zejni Begović, Jasminu Čiliću, Irmeli Čilić, Fikretu Imamoviću, Amiri Imamović, Armanu Imamoviću, Ibrahimu Hindiću, Redži Maslo, Neziri Maslo, Semiru Masli, Đemili Maslo, Hivziji Tufeku, Vedadu Tufeku i Adeli Tufek.

Općinski štab civilne zaštite Opštine Jablanica donio je odluku kojom se 15. oktobar proglašava Danom žalosti na području Općine Jablanica zbog žrtava poplava i klizišta.

Mnoge porodice ostale su bez ičega jer su im poplave potpuno uništile domove, automobile, usjeve, poslovne objekte...

Podsjetimo, u stravičnim poplavama i klizištima koja su krajem pretprošle sedmice pogodila dijelove BiH poginulo je 26 osoba od čega je 19 sa područja Jablanice gdje je danas Dan žalosti i kolektivna dženazama. Četiri su poginule na području Konjica, a tri na području Fojnice.