Parking u Sarajevu
19

Potvrđena optužnica protiv osumnjičenih za pucnjavu na parkingu "Telali" u Sarajevu

A. Ku.
Tarik Švrakić (Foto: Facebook)
Tarik Švrakić (Foto: Facebook)
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Tarika Švrakića i Jane Tadić.
Švrakić je optužen za teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i nedozvoljeno držanje oružja, dok je Tadić optužena zbog krivičnog djela "pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela".

Tarik Švrakić se tereti da je 20. juna 2024. godine, oko 23:00 sata u ulica Tabaci broj 3, na parking prostoru "Telali" bez ikakvog povoda i razloga počeo provocirati osobu inicijala K. H..

Kada je K. H. od njega zatražio da ide kući, optuženi je iza pojasa izvadio pištolj i njime oštećenog udario u glavu, nakon čega je ispalio jedan hitac u pravcu lijeve natkoljenice K. H., nanijevši mu teške tjelesne povrede opasne po život.

Optuženi je potom otišao u ulici Halači gdje se našao sa optuženom Tadić i predao joj pištolj, koja ga je odnijela kući kako bi prikrila oružje i tragove.

Postupajuća tužiteljica je u optužnici predložila sudu produženje pritvora Tariku Švrakiću. Za glavni pretres predloženo je saslušanje osam svjedoka, četiri vještaka i izvođenje više od 60 materijalnih dokaza.