U Mostaru
21

Predsjedništvo HDZ-a 1990 održalo sjednicu, stranka izlazi na izbore u 37 gradova

V. K.
U Mostaru je danas održana sjednica Predsjedništva HDZ-a 1990 na kojoj su razmatrane liste za predstojeće lokalne izbore i plan aktivnosti u narednom razdoblju. Razmatrana je i aktuelna politička situacija.

U okviru priprema za predstojeće lokalne izbore usvojena je informacija kako HDZ 1990, samostalno ili u koaliciji s drugim političkim strankama na izbore izlazi u 37 gradova ili općina. 545 kandidata za gradska ili općinska vijeća, osam kandidata za gradonačelnike ili načelnike HDZ-a 1990 borit će se za povjerenje birača na predstojećim oktobarskim izborima.

Predsjedništvo je jednoglasno dalo saglasnost na njihovu kandidaturu. HDZ 1990 također će u pet gradova i općina s drugim političkim strankama iz reda hrvatskog naroda imati zajedničke kandidate za načelnike u okviru koalicija.

Predsjedništvo je razmatralo i aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini i Federaciji Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo je zadužilo kantonalne, gradske i općinske organizacije da sačine plan predizbornih i aktivnosti, kako bi se na narednoj sjednici Predsjedništva utvrdio plan aktivnosti i obaveza članova Centralnih tijela Stranke.