Kiša i narednih dana
1

Prijedor: Vodostaj Sane i Gomjenice u porastu zbog obilnih padavina

S. Š.
Prijedor: Vodostaj Sane i Gomjenice u porastu u porastu zbog obilnih padavina (Foto: Prijedordanas)
Prijedor: Vodostaj Sane i Gomjenice u porastu u porastu zbog obilnih padavina (Foto: Prijedordanas)
Dane za nama obilježile su obilne kišne padavine koje su, u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine, dovele do porasta vodostaja lokalnih rijeka.

Kako su i najavljivali meteorolozi, druga polovina novembra donijela je sa sobom niske temperature, kišne padavine, a u nekim dijelovima naše zemlje bilo je i vjetra olujne jačine.

Također, jučer su se na Prokoškom jezeru zabijelile prve pahulje, a u nižim predjelima obilna kiša izazvala je porast vodostaja rijeka. Takva slika nam dolazi iz Prijedora gdje je zabilježen porast vodostaja Sane i Gomjenice.

Prijedor - 20. novembar 2022. - Vodostaj Sane i Gomjenice

Posted by Prijedordanas.com - Prijedorski gradski portal on Sunday, November 20, 2022

Ekipe Civilne zaštite grada Prijedora i Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor u saopćenju upućenom medijima navode da su vodostaji rijeke Sane na mjernom mjestu kod mosta trenutno 365 centimetara dok je u Gomjenici zabilježeno 389 centimetara.

Također, evidentiran je i porast rijeke Une - 305 centimetara.

Slično vrijeme se prognozira i u narednim danima, a zbog nešto nižih temperatura, na većim nadmorskim visinama očekuju se susnježica i snijeg.

Sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne.

Ujutro i tokom prijepodneva ponegdje u nižim područjima centralne i istočne Bosne je moguća slaba kiša, a u višim slab snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od nula do šest, na jugu do deset, a dnevna od četiri do deset, na jugu do 14 stepeni.

U utorak u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Temperatura slična kao i prethodnog dana.

U srijedu u BiH pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinana sa snijegom. Prije podne padavine u Hercegovini, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, dok se poslije podne i noću očekuju u većem dijelu zemlje.