Sarajevo
93

Privode se kraju radovi na Skenderiji: Dio saobraćajnice od ponedjeljka opet u funkciji

V. K.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Na glavnoj gradskoj saobraćajnici u Sarajevu, tačnije na potezu od Skenderije do spoja s Radićevom ulicom, u toku su završni radovi na ovoj dionici.

Zbog radova u ovom dijelu grada tokom vikenda je došlo i do potpune obustave saobraćaja, a prema riječima radnika svi radovi, uključujući i asfaltiranje, trebali bi biti završeni do ponoći tako da će ovaj dio saobraćajnice biti pušten za promet vozila već tokom noći sa nedjelje na ponedjeljak.

Kako je ranije naglašeno iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, s ovim vikendom se i završavaju radovi na obnovi glavne saobraćajnice od Skenderije te će biti nastavljeni po završetku Sarajevo Film Festivala.

Općenito, ukupna dužina saobraćajnice, koja će biti obnovljena, iznosi otprilike 2,8 kilometara, a prije nekoliko sedmica počeli su radovi na prvoj fazi, od Skenderije do mosta Ćumurija u dužini od 1.080 metara.

"Ovo je veliki projekt, koji je posebno izazovan zbog organizacije saobraćaja. Prosječno ovom saobraćajnicom u danu prođe oko 34.000 vozila, ali njena obnova je neophodna zbog lošeg stanja u kojem se nalazi, kao i zbog sigurnosti svih učesnika u saobraćaju", istakao je ministar Šteta.

Saobraćajnica je zadnji put obnovljena 2006. godine i nalazi se u lošem stanju tako da je njena obnova bila neophodna.