Nakon poplava i odrona
13

Redovna nastava u Jablanici se nastavlja u ponedjeljak

FENA
Jablanica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jablanica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na današnjoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite Jablanica donesena je naredba da se redovno odvijanje nastave Osnovnoj školi "Suljo Čilić" i Srednjoj školi Jablanica nastavlja u ponedjeljak, 21. oktobra, gdje je to moguće, saopćili su iz Općine Jablanica.

Za učenike koji su spriječeni da prisustvuju nastavi, ista će biti organizirana online.

Na sjednici je razgovarano i o trenutnoj situaciji na područjima pogođenima katastrofalnim poplavama i odronima. Kao i na prethodnim sjednicama, razgovarano je o aktivnostima općinskih službi - Policijske stanice Jablanica, Doma zdravlja Jablanica, Merhameta, Crvenog križa Jablanica, Centra za socijalni rad i Komunalnog preduzeća Jablanica.

Kako je istaknuto, sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo angažirano je na sanaciji štete, čišćenju terena i pružanju pomoći ugroženom stanovništvu.

Brojne putne komunikacije na području općine Jablanica i dalje su uslovno prohodne, a tokom jučerašnjeg dana uslovno je uspostavljena putna komunikacija prema naselju Čehari. Dio Glodnice i dalje je saobraćajno izoliran.

Kako su saopćili iz Općine Jablanica, svi raspoloživi resursi konstantno rade na uspostavi putnih komunikacija, koje su pretrpjele ogromna oštećenja.