Još nema reakcije
144

Šaljić prozvao Katicu zbog uništene zastave: Čekate li da prerežu jarbole i na ostalim zastavama?

A. Ku.
Zastupnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Jasmin Šaljić pozvao je MUP KS da podnese krivične prijave zbog uništavanja zastave BiH na jednom od vrhova Jahorine.
Kazao je da je nevjerovatno da se treći dan nakon skrnavljenja državne zastave i rušenja jarbola na jednom od vrhova Jahorine, nije se oglasio MUP Kantona Sarajevo.

Istakao je da je lokacija zastave u isključivoj nadležnosti KS.

"Mediji i portali pišu o ovom događaju bukvalno svaki sat vremena, ali u MUP-a Kantona Sarajevo ne vide, ne čuju ili ne žele da čuju. Kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo pozivam ministra Katicu da odmah pošalje kantonalnu policiju na lice mjesta da izvrše uviđaj, provedu ostale policijske procedure i operativne radnje, obavijeste javnost te podnesu krivične prijave po službenoj dužnosti", rekao je Šaljić.

Dodao je da nalogodavce ne trebaju mnogo tražiti, jer su se sami hvalili u medijima.

"Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo javno ću vas pitati sve što je vezano za ovaj događaj, svemu što ste morali uraditi, a niste. Jer, to vam je dužnost i obaveza. Sramotna šutnja odjela za medije MUP-a KS izazvalo je zabrinutost građana koji imaju pravo što vas ministre pitaju, je li to čekate da prerežu jarbole sa državnim zastavama ispred MUP-a ili Predsjedništva BiH pa da reagujete na bilo koji način", ističe Šaljić.

Uputio je pitanje i poruku Nedeljku Eleku i Ljubiši Ćosiću.

"Pitam ih javno kad ne mogu gledat zastavu svoje države te režu jarbole, zašto onda i javno ne unište svoja lična dokumenta, pocijepaju lične karte, vozačke dozvole, pasoše i saobraćajne dozvole jer na ovim svim dokumentima je zastava BiH. Nećete vi to uraditi jer znate da ste bez ove zastave niko i ništa, na svakom drugom mjestu samo obični stranci. Upamtite! Bez ove zastave koju rušite ako se ona na bilo koji način ukine i prestane da važi više ne bi bili samo obični stranci nego migranti", zaključio je Šaljić.