U skladu sa standardima
49

Sarajevo dobilo dijagnostički centar i polikliniku za kućne ljubimce, dijagnoza bolesti za 60 minuta

I. Sa.
Foto: Vlada KS
Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, ministar privrede KS Zlatko Mijatović i direktorica KJP Veterinarska stanica Nasiha Spahić otvorili su ambulantu"Centar za dijagnostiku i polikliniku za male životinje".

Nalazi se na adresi Azize Šaćirbegović 16 u Općini Novo Sarajevo.

Novi moderni dijagnostički centar predstavlja važan korak ka unapređenju zdravstvene zaštite kućnih ljubimaca u našem gradu i donosi nove mogućnosti u pružanju veterinarskih usluga, omogućavajući vlasnicima kućnih ljubimaca vrhunski nivo njege i liječenja svojih životinja.

Opremljen je najmodernijom dijagnostičkom tehnologijom koja će značajno unaprijediti kvalitet usluga koje pruža Veterinarska stanica. Među ključnim komponentama ističu se:

  • Brzi RT-PCR sistem, koji omogućava dijagnozu bolesti u rekordnom vremenu od 60 minuta. Ova inovacija omogućava brže i efikasnije liječenje, čime se značajno poboljšava prognoza za pacijente.

  • Savremena ultrazvučna dijagnostika nove generacije, koja omogućava preciznu dijagnostiku i rano otkrivanje bolesti, čime se povećava šansa za uspješno liječenje.

  • Savremene kardiološke pretrage kućnih ljubimaca, koje su od esencijalne važnosti za rano prepoznavanje i liječenje kardiovaskularnih oboljenja.

"Ovo je značajan trenutak za nas u Veterinarskoj stanici i za sve građane Sarajeva. Novi centar pruža usluge koje prate najnovije svjetske standarde u veterinarskoj medicini, s naglaskom na brzoj i preciznoj dijagnostici. Ovaj trenutak simbolizuje naš zajednički napor da unaprijedimo kvalitet usluga u veterinarskoj struci i pružimo bolju njegu našim ljubimcima", istakla je direktorica Spahić.

Premijer Uk zahvalio se Mijatoviću i Spahić koji su prepoznali potrebu da Sarajevo dobije ovakav centar, izrazivši zadovoljstvo što Kanton Sarajevo pruža sve bolju podršku vlasnicima kućnih ljubimaca i podiže standarde zdravstvene njege njihovih ljubimaca.

"Ponosan sam što smo Veterinarsku stanicu koja je do prije nekoliko godina bila posrnula vratili na noge i što pružamo nove usluge", rekao je premijer Uk.

Ministar Mijatović istakao je važnost ulaganja u veterinarske usluge kao segment šire podrške zdravlju životinja, koja direktno doprinosi općem javnom zdravlju i dobrobiti građana.

"Prošle godine smo otvorili urgentni centar, a današnjim otvaranjem ambulante nadograđujemo sistem veterinarsko-zdravstvene zaštite u Kantonu Sarajevo", naveo je Mijatović.

Svečanom otvaranju ambulante prisustvovali su brojni predstavnici lokalne zajednice i stručne veterinarske zajednice.