Ogromne gužve
52

Sarajevo: Građani dolaze u tri ujutru u PU Novi Grad da bi stali u red za saobraćajnu dozvolu

I. Sa.
Ilustracija
Ilustracija
Gužve u sarajevskim policijskim upravama su nešto na šta su mnogi građani navikli kada se upute izvaditi saobraćajne dozvole. Međutim, neugodna novost je da građani zbog višesatnog čekanja dolaze i u tri sata ujutru kako bi stali u red za predaju dokumenata.

Kako javljaju čitatelji portala Klix.ba, gužve na šalteru policijske uprave Novi Grad su upravo tolike da moraju doći oko tri, četiri sata ujutru da bi zauzeli mjesto u redu.

Nezadovoljni građani smatraju da je problem upravo u neorganizaciji nadležnih.

Iz Sektora za građanska stanja Novi Grad, tačnije Uprave za građanska stanja i pravne poslove MUP-a KS su za Klix.ba rekli da je zabilježen povećan obim poslova na referatu registracija motornih vozila.

"Preventivno smo, a imajući u vidu da smo očekivali povećan obim poslova na navedenom referatu u proteklom periodu u Sektoru za građanska stanja Novi Grad, dodatno rasporedili dva nova uposlenika. Također, od strane drugih sektora povremeno organizujemo dodatnu ispomoć, naravno ukoliko to ne utječe na rad drugih sektora", naveli su.

Kada je riječ o razlozima čekanja reda prije početka radnog vremena, Agencije za posredovanje pri registraciji motornih vozila sa većim brojem predmeta pristupaju na šaltere Sektora za građanska stanja Novi Grad u jutarnjim satima, napominje se u odgovoru.

Dodaju kako građani ostvaruju svoja prava po navedenom pitanju regularno u toku radnog vremena jer agencije nemaju nikakve prednosti u odnosu na ostale građane koji svoje zahtjeve za registraciju motornih vozila podnose pojedinačno.

"Napominjemo da Ministarstvo unutrašnjih poslova konstantno poduzima aktivnosti na unapređenju i usavršavanju kako bi građanima pružili što kvalitetnije usluge u postupcima ostvarivanja prava istih", navodi se u saopćenju.