Saopćio DF
60

Sarajevo: Novom predsjedniku Skupštine Toplana razbijena stakla na automobilu

A. D.
Ermin Veličanin, novoimenovani predsjednik Skupštine Toplana u Sarajevu jutros je zatekao razbijena bočna stakla na svom automobilu, saopćeno je iz DF-a, stranka čiji je on kadar.
Prilikom vršenja uviđaja, kažu iz DF-a, nadležni su konstatovali da iz automobila nije ništa otuđeno, nego je samo razbijanje stakla bila namjera kojom se, vjerovatno, trebala poslati neka poruka

"Trenutno se izuzimaju snimci sa okolnih kamera videonadzora i nadamo se da će počinioci biti otkriveni i procesuirani. Da li je ovo dešavanje bila poruka ili ne, utvrdit će nadležni, a Skupština KJKP Toplane danas upravi šalje novi dopis. Kantonalni odbor Demokratske fronte daje punu podršku svojim članovima da istraju u raskrinkavanju svih protivzakonitih aktivnosti i insistiraju na procesuiranju odgovornih", saopćili su iz DF-a.

Inače, Veličanin je jučer za Klix.ba potvrdio da je nakon održane prve konstituirajuće sjednice Skupštine Toplana, uputio Matiću pismo u kojem navodi da su, preuzimajući dužnost, članovi Skupštine dobili određene informacije o kršenju propisa i internih akata koje je izvršio Nadzorni odbor KJKP Toplane.

"Međutim, utvrđivanje činjenica bi nam svima potrošilo mnogo energije, a opet je upitno da li bi Skupština nakon toga i dalje imala povjerenja u Nadzorni odbor. U vezi s ovim vas molim da razmislite da li bi bilo adekvatno da Nadzorni odbor u ovom sastavu podnese ostavke kako bi nas sve poštedjeli nepotrebnog istraživanja, utvrđivanja činjenica, disciplinskih postupaka, međusobnih prijava i tužbi, a vjerovatno i medijskog eksponiranja, što nam nikome, pretpostavljam, nije potrebno", kazao je Veličanin.