Velika aleja
164

Sarajevo: Oduzeti bicikli i romobili koji su iznajmljivani bez odobrenja

A. Ku.
Foto: KUIP
Foto: KUIP
Kantonalni tržišno-turistički inspektori su tokom proteklog vikenda na području Velike aleje na Ilidži zatekli veći broj osoba koje su bez odobrenja za rad i zauzimanje javne površine vršili iznajmljivanje bicikala i električnih romobila.

Akciju su inspektori realizovani u saradnji sa Službom komunalnih redara KJKP Rad te uz asistenciju policijskih službenika Policijske stanice Ilidža i Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo,

Navodi se da su osobe vršile iznajmljivanje u srcu pješačke zone, gdje je svakodnevno dolazilo do nezgoda i povreda uzrokovanih nesavjesnim korištenjem navedenih prevoznih sredstava.

Foto: KUIP
Foto: KUIP

Privremeno su oduzeta 34 bicikla i 10 romobila koji su deponovani u Direkciju za robne rezerve Kantona Sarajevo do okončanja sudskog postupka koji su pokrenuti protiv četiri osobe.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslova KS uputila je izraze zahvalnosti uposlenicima KJKP Rad na profesionalnom angažmanu i saradnji, kao i policijskim službenicima Policijske stanice Ilidža i Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo, koji su osigurali neometano djelovanje inspektora.