Elementarna nepogoda
6

Sarajevo: Općina Centar će pomoći područjima pogođenim poplavama

A. Ku.
Padavine su izazvale polave i odrone (Foto: Televizija 5/Facebook)
Padavine su izazvale polave i odrone (Foto: Televizija 5/Facebook)
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, koji je ujedno i komandant Štaba Civilne zaštite Općine Centar, donio je odluku da putem Službe za civilnu zaštitu pomogne područjima pogođenim poplavama.

Obilne padavine u posljednjih 24 sata prouzrokovale su probleme sa poplavama u brojnim područjima naše zemlje, a naročito u Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Fojnici i Kreševu.

Općina Centar Sarajevo je lokalna zajednica koja je u proteklih nekoliko godina konstantno pomagala slabije razvijene općine i gradove, ali i one lokalne zajednice kojima je trebala podrška usljed elementarnih nepogoda.

I ovoga puta Općina Centar je odlučna u namjeri da finansijski pomogne sanaciju šteta nastalih usljed poplava, ali i pruži svaki drugi vid pomoći unesrećenom stanovništvu.

"Stavljamo službe civilne zaštite Općine Centar na raspolaganje da pomognu pogođenim područjima. Odlučni smo u namjeri da pomognemo unesrećenom stanovništvu, a nadamo se da će se stanje na terenu stabilizirati u što skorije vrijeme. Niste sami", poručio je Mandić.