Plus nova parking mjesta
265

Sarajevo: Otvorena dva sportska terena sa umjetnom podlogom u B fazi Alipašinog Polja

S. Š.
Foto: Općina Novi Grad Sarajevo
Foto: Općina Novi Grad Sarajevo
U petak su u sarajevskom naselju Alipašino Polje B Faza svečano otvorena dva sportska terena, a ujedno je i okončan završetak izgradnje 120 parking mjesta.

Otvaranju su prisustvovali stanovnici ovog područja, predstavnici Savjeta MZ Alipašino Polje B-1 i B-2, sportskih klubova i sportisti, vijećnici Općinskog vijeća Novi Grad, predstavnici OŠ "Fatima Gunić" i drugi građani.

Tereni za nogomet sa umjetnom travom i košarku sa gumenom podlogom ograđeni su i osvijetljeni, a od večeras su i zvanično na raspolaganju djeci i omladini ovog dijela Novog Grada, ali i sportskim klubovima koji djeluju na području B faze Alipašinog Polja.

Uz sportske terene ozvaničen je i završetak izgradnje novog parkinga sa oko 120 mjesta, što čini jednu cjelinu koja daje potpuno novi izgled ovom dijelu naselja.

Prisutne je pozdravio i poželio im dobrodošlicu načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić. On je u svom obraćanju prisutnima kazao kako nije organizirana svečanost prilikom završetka izgradnje novog parkinga te da će večerašnjim aktivnostima biti ozvaničen završetak izgradnje parkinga i sportskih terena.

"Mislim da nema dvije godine od kada smo imali veliki zbor građana u školi 'Fatima Gunić' kada smo otprilike dogovorili šta da uradimo da riješimo pitanje saobraćaja u mirovanju, izgradnjom novog parkinga koji omogućava da se krene sa zatvaranjem samog trga za saobraćaj motornih vozila. Osim toga, ovdje su se nalazili stari betonski tereni bez mobilijara koji nisu korišteni. Danas je to sasvim drugačije na ponos svih nas. Važno je da ovi lijepi tereni ostanu ovakvi, da se koriste na odgovoran način, da se ne prave devastacije, ne baca smeće itd“, "azao je općinski načelnik Semir Efendić.

Dodao je da je za izgradnju dva sportska terena iz budžeta izdvojeno oko 360.000 KM te da je aktivnosti oko izgradnje vodila Služba za investicije i komunalne poslove.