Rekonstrukcija ceste
40

Sarajevo: Saobraćajnica kod Skenderije još uvijek zatvorena, jutros trebao biti pušten promet

N. V.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je ranije obavijestilo da će radove na glavnoj gradskoj saobraćajnici u Sarajevu završiti tokom vikenda, ali jutros saobraćaj na toj dionici nije pušten.

Prethodnih dana su u centru Sarajeva bile primijetne gužve usljed rekonstrukcije saobraćajnice na potezu od Skenderije do spoja s Radićevom ulicom.

Rekonstrukcija ovog dijela ceste je počela prije nekoliko dana, a resorno ministarstvo je najavilo da će radovi biti obustavljeno tokom Sarajevo film festivala, a zatim nastavljeni po završetku manifestacija.

Jučer smo razgovarali s radnicima koji su kazali da će tokom noći s nedjelje na ponedjeljak završiti sve radove, no jutros smo ih ponovo zatekli na terenu. Čini se da su u toku završni radovi, no još uvijek se stvaraju gužve zbog zatvorene ceste.

Naknadno je iz KJKP GRAS stiglo obavještenje o radovima.

Obavještavamo korisnike javnog gradskog prevoza da zbog radova na asfaltiranja dionice Skenderija - Ćumurija, tramvajski saobraćaj danas, 12.8.2024. godine odvija se na relaciji Skenderija – Ilidža do 12:00 sati kada bi trebao biti uspostavljen saobraćaj tom dionicom, kao i tramvajski saobraćaj cijelom dužinom trase", navedeno je.

Saobraćajnica je posljednji put obnovljena 2006. godine i nalazi se u lošem stanju, no mnogi kritikuju što se radovi izvode na ljeto kada je najveća koncentracija turista i uopšte ljudi u gradu.