Neprijatno iznenađenje
301

Sarajevo: Vilsonovo šetalište prepuno smeća nakon sinoćnje zabave

A. L.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Sarajevo je ovih dana centar zabave u regionu, ali takva dešavanja često sa sobom nose i određenu odgovornost, kao i dosta posla da bi grad izgledao isto kao prije zabava.

Turisti i gosti manifestacija iza sebe obično ostave određenu količinu smeća koje treba skloniti. Nekada se to i ne odradi baš onako kako treba čemu su Sarajlije mogle svjedočiti ovog jutra na Vilsonovom šetalištu.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Građani koji su krenuli na posao jutros su kod Treće gimnazije zatekli zaista sramotan prizor jer se svuda po saobraćajnici i trotoaru moglo vidjeti smeće.

Velike količine plastičnih boca, limenki, čaša i ostalog otpada nisu sklonjeni nakon jednog eventa koji je održan na toj lokaciji.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Postavlja se pitanje kako je moguće da se tolika količina smeća uopće našla na ulici i da li je bilo dovoljno kanti u koje se otpad mogao odložiti tokom događaja.

Povodom događaja i čišćenja lokacije oglasili su se i iz KJKP RAD.

"Nakon sinoćnjeg koncerta svjetske zvijezde Denisa Sulte na Vilsonovom šetalištu, ostalo je jako mnogo otpada razbacanog na saobraćajnici, zelenom pojasu i pješačkom prostoru sa obje strane saobraćajnice. Sinoć nismo mogli pristupiti čišćenju nakon koncerta zbog postavljene bine, a zbog toga što je koncert završio u ranim jutarnjim satima. Ekipe su već na terenu i ubrzo bi ovaj dio trebao biti očišćen i opran kako bi vozači i naši građani se mogli bezbjedno kretati", naveli su iz RAD-a.