Od 9 do 11 sati
33

Sarajevo: Vrata Općine Stari Grad ponovo otvorena za građane

I. M.
Zgrada Općine
Zgrada Općine
Na posljednoj sjednici Općinskog vijeća Stari grad, Emir Bićo, šef kluba vijećnika Naroda i Pravde podnio je inicijativu za omogućavanje ulaska građana u zgradu Općine, te posjetu istih Općinskim službama.

Ova inicijativa je usvojena od strane Općinskog vijeća, te je u njoj navedeno da se u razumnom roku obezbijede uslovi kako bi građani mogli ostvarivati svoja prava posjetom službenih prostorija Općinskih službi posebno vodeći računa o tome da službe neometano mogu vršiti poslove iz svoje nadležnosti.

U skladu s tim, Općina Stari Grad Sarajevo obavijestila je građane da će se od ponedjeljka 10. juna 2023. godine rad sa strankama odvijati svakim radnim danom od 9 do 11 sati.

"Briga za potrebe građana je naše stalno opredjeljenje, zbog toga je prihvatanje i ekspresna realizacija ove inicijative zaista nešto značajno. Općina i Općinske službe trebaju da budu servis građana, te neometano ostvarivanje njihovih prava i interesa u direktnom kontaktu sa službama je imperativ", izjavio je ovom prilikom Emir Bićo, šef kluba Naroda i Pravde u Općinskom vijeću Stari grad.

U skladu sa Pravilnikom o kućnom redu u administrativnoj zgradi Općine Stari Grad Sarajevo, kao i drugim vanjskim prostorijama u kojima se odvija djelatnost Općine Stari Grad Sarajevo, prijem stranaka vršit će se uz prijavu na recepciji i dodjelu propusnica, uz predočenje identifikacionog dokumenta.

Stranke se više neće kao do sada primati samo u određenim terminima i u prostoriji za prijem stranaka u prizemlju Objekta A, nego u kancelarijama službi u kojima se rješavaju njihovi predmeti.