Do 12:30 sati
113

Sarajevo: Zbog polumaratona zatvorene brojne ulice, policija nije obavijestila javnost

D. Be.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Jutros u 8:20 sati za saobraćaj je zatvoren veći dio glavne saobraćajnice na području općina Novo Sarajevo i Centar zbog utrke koja se održava u okviru "Run fest 2024" i tako će biti do 12:30 sati.
Iz nadležnih ministarstava (MUP i Ministarstvo saobraćaja KS) nije bilo uobičajene najave o izmjeni režima saobraćaja na glavnoj gradskoj saobraćajnici iako su organizatori dobili sve dozvole za održavanje utrke i obavijestili javnost putem svojih stranica.

Utrka je počela u 8:20 sati i trajat će do 12:30 sati.

Saobraćaj će privremeno biti obustavljen u sljedećim ulicama:

Zmaja od Bosne - Bulevar Meše Selimovića - Malta - Azize Šaćirbegović - Vilsonovo šetlište - Ložionička - Topal Osman-paše - Zvornička (Bulevar Ivice Osima) - Grbavička - Zagrebačka - Vrbanja

  • Franca Lehara.
Ulice koje će biti zatvorene zbog utrke (Foto: Klix.ba)
Ulice koje će biti zatvorene zbog utrke (Foto: Klix.ba)

Također, zabranjuje se saobraćaj i parkiranje u ulicama Franje Račkog i Franca Lehara (dio od spoja ulice Bulevar Meše Selimovića do ulaza u parking garažu tržnog centra Alta) radi osiguranja kretanja učesnika manifestacije od 05:00 do 14:00.

U policiji nisu imali odgovor na pitanje zašto MUP KS nije građane obavijestio o zatvaranju ulica, kao što je naprimjer pravovremeno najavljeno za zatvaranje ulice pored stadiona Grbavica zbog odigravanja sinoćnje utakmice između Željezničara i Zrinjskog.

Da nadležni očito imaju problem s najavom izmjena režima saobraćaja zbog radova, kulturnih i sportskih dešavanja svjedoči i jučerašnji kolaps u ulici Džemala Bijedića gdje su vozači satima bili blokirani zbog asfaltiranja ceste, bez prethodne najave.